Celulita

Văd foarte multe grupuri cu aceeași tema, diete și alte recomandări unde adminii nu au pregătire în domeniu, soțiile lor sunt casnice ori se plictisesc grav și s-au găsit să dea sfaturi luate de pe alte grupuri. Eu sunt singură aici și tot ce postez este din muncă mea de aproximativ 14 ani de învățat, studiat și practicat! Încercați să nu va mai distrugeți sănătatea din cauza unor amatori.

După cum v-am obișnuit, îmi place să demonstrez prin fapte, nu să fac piața și să mă contrazic cu “amatoare” despre ce au citit ele pe facebook. Nu am nici timpul, nici nervii necesari. Întotdeauna am învățat de la oameni specializați pe domeniul lor, indiferent de jobul lor, dar niciodată nu am cerut părerea unui chelner despre problemele mele de inima! Înțelegeți ideea? Bun! 

Acum ceva vreme am scris pe acest grup un topic despre celulită, afirmam pe atunci ceea ce afirm și acum: celulita este o boală a țesutului adipos, mai exact LIPODISTROFIE LOCALIZATĂ. După postarea mea, niște doamne care fac masaj mi-au sărit în cap că nu este adevărat și ele cu masajul fac să dispară celulita. În acel moment le-am rugat să îmi vindece și mie răceală cu masaj.

Aveam o carte acum 8-9 ani unde citisem despre celulita, am studiat-o, am tratat-o și eu fac masaje, dar de relaxare sau drenaj limfatic nu anticelulitic. Din 4 surse sigure

(medic chirurg, fizioterapeut, maseor și dermatolog) vă pot spune că acele masaje care te învinețesc doar inflamează țesutul mascând celulita. Ea este mult mai complexă pentru a fi tratată doar cu creme și masaje.

În primul rând există un factor genetic sau o influență a hormonilor feminini, celulita aparține femeilor.

Cauzele celulitei sunt multiple și diverse:

-îmbrăcămintea prea strânsă

-tocurile prea înalte

-căldura

-sedentarismul

-sporturile dăunătoare

-varicele

-constipația

-stresul

-fumatul

-pubertatea

-sarcina

-menopauza

-dietele

 

De ce totuși slăbim și celulita este și mai pronunțată?

Multe femei după diferite regimuri, nu doar că nu le-a dispărut celulita, dar ea este și mai pronunțată. Aldosteronul (hormon antidiuretic) crește în urmă regimurilor prost echilibrate, astfel sufocă celulele de apă, mai ales cele grase și nu pot fi mobilizate. Eu aici am fost sinceră cu voi de anul trecut și am menționat faptul că de două ori pe an iau un diuretic în scop de prevenire, ajutându-mă cu retenția de apă în organism, nu am menționat cantitățile deoarece nu sunt în măsură, iar dozajul recomandat este altul pentru fiecare. Există pe piață diuretice foarte puternice, cum ar fi furosemidul și foarte periculoase și nu au efect decât pe moment o zi sau două, evitați-l! Totuși degeaba luați diuretice dacă nu vă schimbați tot stilul de viață, o pastilă nu va rezolva problema celulitei.

Regimurile

Nu trebuie să cedăm regimului “care a mers foarte bine la o prietenă de-a mea”, desigur că există considerente generale aplicate tuturor. Întodeauna un regim, așa îl numiți voi, eu lucrez cu planuri alimentare, trebuie adaptat vieții clientei. Un kilogram de masă grasă corespunde unei rezerve de 160.000 de calorii, de aceea “ a slăbi” cere timp, iar publicitatea anumitor antrenori de duzină de tipul “ a pierdut 4 kg în 9 zile” înseamnă o escrocherie. Da, îmi asum să îi fac escroci deoarece am văzut multe postări de genul, în care ei nu spun clientelor că de fapt au dat jos apă și masă musculară.

Avem nevoie pentru a avea rezultate furtunoase de:

– plan alimentar bogat în proteine;

– sport adaptat pentru fiecare;

– aport de apă adaptat (nu mai beți apă că o cămilă, excesul de apă poate fi mortal sau chiar să va îngrășați);

– excluse dietele drastice;

– suplimente alimentare pentru a susține echilibrul pielii, muschiului, grăsimilor; tensiunii, tonusului, energiei

– mix de uleiuri pentru o masare ușoară a pielii;

– masaj, drenaj dacă este nevoie;

– masaj relaxare dacă este nevoie;

– tratament pentru retenția de apă .

Eu mi-am rupt din timpul meu pentru a va informa în ceea ce privește problema noastră cea mai mare, am postat și niște poze despre asta pentru a citi mai mult, eu am citit pentru voi, am subliniat, măcar atât efort să faceți și voi dacă va interesează subiectul, să citiți ce am crezut eu că este foarte important.

Dacă va plac postările de genul asta, like să știu dacă voi mai posta!

PS:  HYPERLINK „http://www.ebibliophil.ro/cauta/carte/autor-principal/nizard-jean-claude” Nizard, Jean-Claude. Celulita: adevăratele tratamente. Bucureşti: Ed. Nemira, 2001. 

2 Comments

  • Andra
    iunie 9, 2018 7:17 am

    Oau, cate de bine este explicat ! Cate detalii si lucruri noi despre celulita am descoperit datorita tie. Esti singura care da importanta si lucreaza si la calitatea pielii, nu numai la pierderea kilogramelor.

  • Mara
    iunie 9, 2018 9:18 pm

    Un articol despre creșterea musculaturii atat la barbati si la femei; suplimente bazate pe ce putem lua in perioada cand mergem la sala?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 0726433660
Soseaua Andronache nr 45, sector 2, Bucuresti