Cum să ai un bronz perfect !


Mereu ne-am chinuit să avem un bronz ciocolatiu și rezistent, dar de multe ori am dat-o  în bară!

1. Primul pas: trebuie să îți exfoliezi pielea, fie cu un produs dedicat special acestui procedeu, fie să folosești cafea sau zahăr (în cazul meu). Este bine să nu insiști sau să freci pielea ca și cum ai spala o haină la râu cu o mișcare circulară și ușoară! Nu este ok să îți faci acest procedeu dacă te-ai epilat.

2. Pasul al doilea: folosești un ulei (argan, cocos, migdale dulci ) pentru hidratare! 

Primii doi pași îi faci înainte cu minim o zi înaintea expunerii la soare! 

3. Pasul al treilea: în prima zi de expunere la soare, în camera te dai cu o crema cu protecție 45-50, astfel pielea este mai protejată! Pe plajă folosim una de 30 (protecție spf), este bine să găsiți rezistente la apă! Crema după 80 minute este bine să o folosiți din nou, faceți o baie în mare sau în piscină (dacă sunteți la piscină clătiți-vă la duș înainte).

4. Pasul al patrulea: în a doua zi de expunere la soare puteți folosi direct crema cu protecție 30, în a treia zi 15 spf deja pielea este “pregătită” pentru expunere! Eu în a patra zi folosesc uleiuri de morcov, cu spf redus 4-8 sau de cocos special pentru plajă, este ziua maximă cam o zi, maxim două merg pe protecție scăzută! Din a 5-a zi încep să urc, iar protecția 15, apoi 30 și 45 și uite așa plec cu un bronz fără să mă ard sau să mi se ia pielea!

Orele ideale pentru plajă sunt puțin cam stricte pentru mine, nu prea mă împac cu ele! Eu merg la un 8-9 la plajă și mă expun prima oară jumătate de ora la umbră, fac o baie și apoi la plajă, la soare, apoi repet operațiunea  la 1 merg să mănânc, apoi vin pe la 2 și mai stau până la 5-6, urmând aceeași expunere umbră-baie-soare! 

Câteodată mai îmi fac și exfoliere ușoară cu nisip, inclusiv la tălpi, coate și genunchi! 

Sper că v-am fost de folos și veți avea un bronz de invidiat!