De ce spun NU dietelor !

In cei 16 ani de activitate am vorbit cu peste 3000 de persoane în efortul de a-și modela corpul, aproape fiecare persoană a ajuns la mine după ce a încercat să slăbească de cel puțin 3-4 ori, ținând diete sau făcând foamea. Ei bine, după ce am ascultat mii de povești cu încercări eșuate am ajuns la o concluzie definitivă scris de Maria Lucia în cartea sa: 

„Orice plan de alimentație care include în denumire cuvântul DIETĂ, nu poate să îți aducă decât o sănătate precară, un metabolism mai leneș, să îți degradeze aspectul  fizic și să îți erodeze voință prin cercul vicios DIETĂ -SLĂBIRE BRUSCĂ- EFECT YO-YO-DIETĂ și tot așa”

Ce este surprinzător este faptul că majoritatea aleg să urmeze diete drastice, ajungând la un tonus psihic scăzut! Până la urmă este vorba de corpul tău, de viață ta, de alegerile tale, dar gândește-te că unele alegeri sunt ireversibile.

Sunt dispusă să fac un pariu cu tine chiar dacă ești o adeptă a dietelor, citește ce voi scrie și dacă nu te-ai hotărât să renunți la diete și grupuri de genul asta renunță la al meu. 

CE SUNT DIETELE?

Dietele sunt planuri alimentare cu deficit caloric mare (între 700-900 calorii) deficitul se face prin consumarea unui singur aliment sau grupe de alimente pe parcursul unei zile.

Dietele pot afecta fertilitatea, capacitatea de a gândi, memoria, încetinește metabolismul, regenerarea și îmbătrânirea țesuturilor.

Dietele sunt planuri de alimentație deficitare prin definiție. Cum vă imaginați că va puteți lua toate vitaminele și mineralele necesare dacă mâncați doar varză, doar fructe sau doar proteine? ESTE IMPOSIBIL!

Deficiențele de vitamine și minerale duc la rândul lor la :

-insomnie;

-oboseală;

-o circulație defectuoasă a sângelui;

-căderea părului;

-probleme cu unghiile și pielea;

-sistemul imunitar scade;

-atrofierea mușchilor;

-crampe musculare;

-diminuarea densității osoase.

Carențele vitaminelor duc la pofte și atunci începe cercul vicios care duce la efectul yo-yo. 

Acum înțelegi la ce riscuri te expui? De ce îți pedepsești corpul? Nu este vină lui, corpul are un mecanism propriu de a-și regla apetitul în funcție de necesități, singurul motiv pentru care ai ajuns să ai acel surplus de grăsime este că prin stilul tău de viață ai dereglat acest mecanism! 

Fă chiar astăzi primul pas către corpul pe care ți-l dorești, fă curățenie în bucătărie și cămară și aruncă tot ce nu este sănătos pentru tine și siluieta ta, dacă nu ai, nu poți mânca, acest sfat este pentru persoanele pofticioase.

Singurele ingrediente pe care trebuie să le adaugi sunt determinarea, consecvența, disciplina și conștiința faptului că de alegerile tale zilnice depind rezultatele viitoare. Se poate! Și tu poți! Trebuie doar să îți dorești suficient!

Dacă considerați că v-a ajutat postarea mea, dați like sau comment ca să știu pe viitor dacă mai postez! 

 

5 Comments

 • Ana Maria
  iunie 8, 2018 10:11 pm

  Esti superba. 🤗🤗🤗😘😘😘 . Multumim pentru sfaturi.

 • Mariana
  iunie 8, 2018 10:56 pm

  Îmi placi foarte mult. Rar persoane ca tine sa ne spuna atâtea lucruri importate. Îmi doresc mult sa ne cunoaștem 😘😘😘

 • Cristina Icleanu
  iunie 9, 2018 6:34 am

  Esti senzațională nu imi închipui cum ar fi fost viata mea fara ajutorul tau !!Tu esti omul meu ….persoana care a avut ceva de spus in viata mea si ma determinat sa am incredere in mine! Te iubesc fără să te cunosc personal

 • Bianca
  iunie 9, 2018 8:51 am

  Ma bucur tare mult ca ai facut pagina aceasta. Sfaturile tale sunt de mare folos.

 • Florina
  iunie 9, 2018 9:29 am

  Ce părere ai despre stilul de viață keto? Din ce stiu eu, este benefic pentru sănătate

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 0726433660
Soseaua Andronache nr 45, sector 2, Bucuresti